Burger Landmarks

English ITALIJA SVETOVNA DEDIŠČINA LUCCA

PROSTORSKE FOTOGRAFIJE 360°SURROUND PHOTOGRAPHY

Boštjan Burger - Burger Landmarks

Lucca

Virtualna ekskurzija :: Virtual excursionvirtualna ekskurzija

Burger.si je Mojaslovenija.si

Mesto Lucca leži v Toskani, 28 km vzhodno od obale Ligurijskega morja. Mesto je poznano po ohranjenem mestnem obzidju iz obdobja renesanse. Lucca je bilo drugo največje mesto v Italiji z republikansko ustavo in je stoletja ostalo neodvisno vse do leta 1805, ko so mesto zavzeli Francozi. Pozneje, leta 1847 je mesto postalo del italijanske države.

Arhitekturna znamenitost mesta je katedrala sv. Martina iz 11 stoletja . Cerkev je bila deloma prenovljena v gotskem stilu v 14 stoletju.

Romanska bazilika “San Frediano” je tipična romanska bazilika zgrajena v obdobju od leta 1112 do 1147.  V 14. stoletju je bila njena fasada okrašena v velikim zlatim mozaikom, ki predstavlja Kristusovo vstajenje.

Cerkev San Michele in Foro je romanska bazilika  iz 8. stoletja z današnjo zunanjo podobo iz 13. stoletja. Bazilika je bila zgrajena na mestu nekdanjega rimskega foruma.

Zanimiv je trg  “Piazza dell Anfiteatro” , ki je bil zgrajen na mestu nekdanjega rimskega amfiteatra in je do danes ohranil njegovo ovalno tlorisno obliko.

Burger Landmarks / MojaSlovenija.si

Digitalizacija dediščine: (c) Boštjan Burger, (1993) 1996-2024