Celozaslonske PROSTORSKE FOTOGRAFIJE - FULL SCREEN QTVRs Monuments Time-Sharing: Deček s piščalko (1943) <> Styria (1891) Burger.si je Mojaslovenija.si

15. 9. - 15. 11. 2009: Ljubljana in Gradec. Gradec in Ljubljana sta od torka 15. septembra prizorišči projekta, kjer sta umetniška objekta Deček s piščalko, kiparja Zdenka Kalina (1943) in Styria, kiparja Hanska Brandstetterja (1891) prevzela vlogo kultirnih poslanikov dveh mest.

Dve umetniški deli iz različnih časovnih obdobij in dveh različnih mest sta zamenjala lokaciji:  Deček s piščalko je zapustil svoje mesto pred glavno zgradbo TV Slovenije. Njegovo mesto je za dva meseca zamenjal kip  Styria  iz graškega mestnega park, kamor je bil za ta čas postavljen Deček s piščalko.

Obe javni skulpturi bosta preživeli v tujini dva meseca. Za njuno premestitev so poskrbeli strokovno usposobljeni restavratorji, oba kipa sta tudi primerno zavarovana.

Projekt organiziral Inštitut za umetnost v javnem prostoru na avstrijskem Štajerskem (Kultur Steiermark, Kunst in Öffentlichen Raum), v sodelovanju z Moderno galerijo v Ljubljani.

Monuments Time-Sharing :

Graz - Ljubljana

Decek s piscalko
Styria

MojaSlovenija.si

15. september - 15. november 2009

(c) Boštjan Burger, (1993) 1996-2021