MojaSlovenija.si

VIRTUALNE EKSKURZIJE 360° virtual excursions

O PROJEKTU | ABOUT THE PROJECT

Boštjan Burger - Burger Landmarks

Maribor - Severni sij

Prostorski atlas Slovenije

Severni sij je multimedijski podvig v letu 2012, ki vzpostavlja v Mariboru lokacije, prepoznavne iz literarnega opusa enega najvidnejših in dejavnejših slovenskih sodobnih pisateljev, mariborčana Draga Jančarja (wikipedija).

Northern lights are a multimedia challenge in 2012 which establishes the locations in Maribor, recognized from the literal opus of remarkable contemporary Slovenian writers Drago Jančar (wikipedia).

// KML _Severni sij var kmlLayer = new google.maps.KmlLayer({ url: 'https://www.burger.si/GoogleEarth/SeverniSij.kml', suppressInfoWindows: false, map: map, preserveViewport: true });
Brioni (esej, 2002) je zbirka trinajstih esejev, ki jih doplonjuje intervju z avtorjem. Obravnavani so pereči problemi sodobnega sveta.

Brioni (2002) is a collection of thirteen essays with the interview with the writer.

Galjot (roman, 1978)

The Galley Slave (novel, 1978)

Katarina, pav in jezuit (roman, 2000). Romanje iz Kranjske do Kelmorajna (Kölna), na katerem trčita Katarina in jezuit, in ki jima ga pav usodno prekine. Pisatelj se je mariborskemu kleru zameril v tej meri, da je bil roman v Mariboru umaknjen s knjižnih polic.

Severni sij (roman, 1984 - drama 2005)

Northern Lights (novel,1984)

To noč sem jo videl (roman, 2010) je roman, ki govori o nekaj letih življenja mlade bogate in ekscentrične meščanke Veronike Zarnik, ki so jo zaradi domnevne kolaboracije z nacisti ubili partizani.
Veliki briljantni valček (drama, 1985) je postmodernističnadružbenokritična drama Draga Jančarja. V postmodernizem jo uvršča predvsem mešanje različnih zvrsti. Drama je bila napisana leta 1985 in istega leta tudi prvič uprizorjena. Paradoksna in mestoma skrajno groteskna pripoved se dogaja v zaprtem delu psihiatričnega zavoda Svoboda osvobaja, kjer se izvaja »preosebljanje« vsakega, ki ne ustreza ustaljenim družbenim normam. Sestavljena je iz treh dejanj.

Burger Landmarks / MojaSlovenija.si

Digitalizacija dediščine: (c) Boštjan Burger, (1993) 1996-2024